Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Kundspecifik bearbetning

Måttbeställt virke

Vi är en erfaren leverantör av måttbeställt och bearbetat virke av hög kvalitet. Tillkapat, borrat och hyvlat på millimetern i färdiga paket. Vi jobbar oftast med senvuxen fura och gran men kan tillmötesgå de flesta behov. Läs mer om våra styrkor nedan och kontakta oss för att diskutera dina önskemål.

Kapat och klart

Behöver du en större mängd virke av solitt trä? Låt oss kapa och hyvla brädorna efter dina specifika önskemål. Du sparar tid, pengar och spill och får ett färdigt paket med sorterat kvalitetsvirke – direkt levererat till dig. Behöver du kvistfria tvåmetersbrädor till sängramar eller dörrkarmar? Eller planhyvlade brädor till sängbottnar? Oavsett vad du behöver till din produktion fixar vi det, efter exakt dina önskade dimensioner och krav på virket. Med vår skanner sorterar vi bitar efter den efterfrågade kvaliteten.

När du anlitar oss kan du lägga din tid på annat, och slipper ha egna maskiner som hyvlar och kapsågar ståendes. Dessutom sorterar vi virket och packar det kompakt i lätthanterliga paket. Eftersom du kan använda allt virke direkt – utan spill – spar det också in på transportkostnaderna.

20 års erfarenhet

I mer än 20 år har vi jobbat med brädor och kapat komponenter till möbelindustrin. Som en del av Fiskarhedens Trävaru och med skogen precis intill oss har vi stor kunskap om trä – och ett lika stort engagemang.

Vi tar vara på allt

De spillbitar som blir över tar vi vara på. De blir till flis, kutterspån eller emballagematerial som engångspallar. På så sätt kommer hela brädan till användning, vilket vi ser både som en god gärning ekonomiskt, och för miljön.

Vi håller det vi lovar

Vårt motto är: du får exakt det du har beställt, till den tidpunkt du har beställt det. Vi kan lova att du får en fin råvara i de mått du vill ha – i ett färdigt paket hos dig på leveransdagen. Det är inget vi kompromissar med. Och skulle det dyka upp något problem längs vägen, då löser vi det med.

Certifiering

Fiskarhedens Komponenter AB är certifierat enligt PEFC och FSC®. Det innebär att vår råvara kommer från certifierade skogar eller är kontrollerat virke, dvs virke som inte kommer från kontroversiella källor enligt FSC Controlled Wood eller PEFC Controlled Sources.

Ladda ner våra certifikat
PEFC Spårbarhet  (pdf): ICSE-PEFC–COC-0145639