Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Fiskarheden Komponenter

Förstklassiga komponenter till möbelindustrin

I över 20 års tid har vi arbetat med furubrädor och komponenter till möbelindustrin. Som en del av Fiskarhedens och med skogen runt knuten har vi stor kunskap om trä – och ett lika stort engagemang.

Vi arbetar med virke av senvuxen furu, som har vuxit i skogarna i norra Dalarna, Härjedalen och Värmland. I ett lite kallare klimat växer träden långsammare, och skapar ett högkvalitativt och hållbart virke. Som byggnadsmaterial är trä förnybart, och binder koldioxid under hela sin livslängd – även som virke. Vi ser också till att restprodukterna kommer till användning, som uppvärmning, biobränsle och emballage. Därför är trä alltid ett bra miljöval, av många skäl.

Framtiden byggs med trä

Trä är framtidens byggmaterial. Det är det enda materialet som är fullt förnybart, ekologiskt och klimatklokt. Därför tror vi på trä. Det händer mycket i skogs-, trä- och byggbranschen just nu, tekniken går snabbt framåt och vi har valt att investera mot framtiden för att kunna bli ännu effektivare och kvalitetssäkra.

Måttbeställt virke

Kundspecifik bearbetning

Vi är en erfaren leverantör av måttbeställt virke av hög kvalitet. Tillkapat och hyvlat på millimetern i färdiga paket. Vi jobbar oftast med senvuxen fura men kan tillmötesgå de flesta behov.
Vår historia

Stabilitet sedan 1997

Sälen Timber AB grundades 1997 av Fiskarhedens Trävaru AB, Lima besparingsskog och Transtrands besparingsskog.

Kontaktpersoner

Claes Granlund

Vd
Komponenter

Anneli Morelius

Produktionsledare
Komponenter

Eva-Marie Thell Gudmunds

Administratör/Ekonomi
Komponenter

Senvuxet virke från mellersta Sverige

Högkvalitativt timmer är en förutsättning för bra brädor så klart, och vi får vårt virke från mellersta Sverige där förutsättningarna är optimala.