Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Skogen betydelsefull för löpartjejen Lovisa

Som stolt sponsor presenterar vi nu Lovisa Modig, Torsbyskidåkaren som precis lagt skidorna på hyllan och storsatsar på löpning. Med en elitidrottskarriär inom längdåkning och landslaget bakom sig, satsar hon nu fullt ut på friidrotten.

Den 30-åriga luletjejen Lovisa Modig bor sen flera år tillbaka i Torsby, tävlar för Torsby Löparklubb och tränas av Lars-Erik Nilsson, eller “Löpar-Nisse”, som till vardags är virkesköpare vid Fiskarheden i Torsby med stora meriter inom löpningen, bl a med nio SM-guld och innehavare av den tredje bästa tiden i Sverige på 10 000m genom tiderna.

Lovisa, som avslutade sin skidsatsning i vintras, var bl a med och tog en andraplats i stafett vid världscupen i Lahtis 2021, och ett SM-silver i fristil 2021. Nu satsar hon helhjärtat på friidrott, löpning. Redan förra året tog hon SM-silver på 10 000m, SM-brons på 5000m och kom trea på Tjejmilen. I år blev det en fin tredje plats på Lidingöloppets tremil och kom trea även i år på Tjejmilen.

I helgen springer Lovisa SM i terräng i Halmstad, 4 resp 10 km. Tillsammans med två andra tjejer bildar de ett starkt lag från Torsby Löparklubb.

-Jag hoppas på bra resultat i SM, eftersom det är uttagningar mot NM som sedan kan ge EM-biljetter, säger Lovisa.

Lovisa jobbar bl a som skogsentreprenör och planterar på uppdrag av privata skogsägare.

Parallellt med löparsatsningen har hon ett par olika jobb för att finansiera idrottandet, bl a är hon skogsvårdsentreprenör.

-Jag planterar på uppdrag av privata skogsägare, på våren och hösten, säger hon.

Vad kommer Fiskarhedens stöttning betyda?

-Den är ett värdefullt tillskott. Jag kommer ha mer möjligheter till träning och hjälp med resorna till tävlingar.

Lovisa trivs i skogen. Här vistas hon gärna, inte bara på träning.

Vad betyder skogen för dig?

-Skogen betyder allt. Lugnet, att kunna plocka svamp, jaga och så tränar jag ju i skogen. Utan närhet till skogen vore det inte mycket…

Lovisa Modig och Fiskarheden har flera tangeringspunkter:

-Lovisa är en fin förebild för många, inte minst unga. Dessutom jobbar hon i samma bransch, som skogsentreprenör, och tränas av vår virkesköpare Lars-Erik.
I Torsby sponsrar vi även SK Bore som har bra fart på barn- och ungdomsverksamheten, säger Per Limberg, råvaruchef vid Fiskarheden.

Lovisa Modig tränas av Lars-Erik Nilsson, virkesköpare vid Fiskarheden.
Datum: 2023-10-20
Kategori: Fiskarhedens Trävaru, Okategoriserad, Startsida