Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Det är drag i Sanna

Sanna Beronius brinner för dragkampssporten och trots sina 14 år har hon redan hunnit vinna 4 SM-guld.

-Det roligaste med dragkamp är gemenskapen i laget, jag älskar vårt lag, det är jättekul att åka på träningar och tävlingar tillsammans, säger Sanna. ”Sen är själva sporten väldigt rolig. Man samarbetar på ett annat sätt än i många andra sporter. Alla måste hjälpas åt på samma rep.”

Vad är målet?
– Jag siktar på att komma så långt jag kan med sporten. Att bli så bra som möjligt.
Sanna tränar och tävlar redan mycket, 4 träningar per vecka med klubben Brunnsbergs IF, som håller väldigt hög nivå där många är med i landslaget.

– Varje vecka är det en intervallträning med löpning, en fysträning med styrka och två dragträningar, berättar hon. Tävlingarna dras i olika viktklasser, en maxvikt för 8 pers/lag för dam resp herr. I årets SM vann klubben flera guld och silver. Det är också flera internationella elittävlingar, hittills i år har de varit till Belgien, Lettland och i helgen blir det Tyskland. Om två veckor är det VM i Schweiz. Eftersom åldersgränsen för seniorklassen är 16 år kan inte Sanna vara med i Brunnsbergs damlag utan drar istället ihop med ett belgiskt lag i U19 dam och med Brunnsbergs lag i U19 mix i klubblags-VM.

Vi på Fiskarheden stöttar Sanna och hela laget, och håller tummarna både på VM och andra tävlingar framåt.

Sanna Beronius tvåa fr v på repet.
Fiskarheden stöttar Sanna Beronius och Brunnsbergs IF dragkamp.
Datum: 2023-08-15
Kategori: Okategoriserad, Startsida