Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Stihl Timbersports tävlar på Fiskarhedens Öppet Hus

I samband med 100-årsjubileet bjuder Fiskarheden in till stort Öppet Hus för allmänheten. Det är ett digert program som erbjuds besökarna, bland annat kommer Stihl Timbersports och visar flera shower och kvaltävlingar med fyra grenar till European Trophy i Polen i juli.

Ferry Svan från Sverige tävlande under STIHL TIMBERSPORTS®  VM i Munchen, Tyskland 3 oktober 2021.

De två bästa från lördagens tävlingar kommer få tävla i Polen i juli. Det är landslagsatleterna Ferry Svan, Emil Hansson, Calle Svadling och Pontys Skye som gör upp om de åtråvärda platserna.

Publikintresset är väldigt stort och tävlingarna körs ofta i eventform.

-Flera av dem är nyss hemkomna från tävling i Holland, berättar Hans-Ove Hansson, lagkapten för svenska landslaget och ansvarig för tävling, läger och uppvisning på Stihl Timbersports. Han berättar att Timbersports ursprungligen startade i USA 1985, spreds till Europa i början av 2000-talet och kom till Norden så sent som 2008. Nu har intresset ökat enormt med många aktiva män, kvinnor, juniorer och seniorer. Tävlingsformaten varierar med ett antal olika tävlingsgrenar.

Kvaltävlingarna drar igång kl 10 på lördag 17/6 vid Fiskarhedens Öppet Hus.

Läs mer om Stihl Timbersports här: https://stihltimbersports.se/about

Calle Svadling, Sverige, tävlar i disciplinen ”springboard” under STIHL TIMBERSPORTS® fyrnationscup i Munchen, Tyskland 20 september 2020.
Datum: 2023-06-13
Kategori: Koncern, Okategoriserad, Startsida