Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Fiskarheden går samman med Grefs och LimaJohan i ett gemensamt entreprenadbolag

Genom sammanslagningen stärks det lokala entreprenaderbjudandet i Dalarna och genererar fördelar som ett större kundunderlag över ett bredare geografiskt område, högre nyttjandegrad av respektive företags maskinpark och ett viktigt kunskapsutbyte. Den utökade kapaciteten kommer att gynna kunderna samt ge en ökad trygghet för anställda och i förlängningen bidra till bygdens utveckling. Det nya samarbetet inleds omgående och ledningen kommer under våren att vidareutveckla organisationen.

– Vi är glada att gå samman med två andra välskötta familjeägda bolag som vill satsa på framtiden tillsammans med oss. Sedan 1923 har Fiskarheden varit en stark aktör inom träindustrin och de senaste åren har koncernen breddats med nya verksamhetsområden. Därför är en vidareutveckling av entreprenaddelen ett naturligt steg mot vår vision om att vara en växande, hållbar samhällsbyggare med nöjda kunder i alla led, säger Magnus Larsson, VD på Fiskarheden.

Grefs är ett företag med gedigen erfarenhet och branschkunskap inom markentreprenad. Företaget har stark tillväxt med rötter i bygden och är verksamma i Norra Dalarna. Så här säger Grefs VD Jon Hansson om samarbetet.

– För oss känns det tryggt att få en så stark och välrenommerad aktör som Fiskarheden i ryggen, som dessutom delar våra värderingar om kvalitet, lokal förankring och långsiktighet.

Samarbetet kommer att gynna både våra kunder och regionen genom att skapa en gemensam kraft för framtiden. Tillsammans med Fiskarheden och LimaJohan AB kan vi också skapa synergier tillsammans, inte minst genom kompetensutbyte.

LimaJohan AB är verksamma inom mätning och entreprenad i Malung-Sälen-området.

– LimaJohan AB har framgångsrikt arbetat i gemensamma projekt med Fiskarheden under flera år, så detta blir en självklar väg för oss att gå. Vi har haft en betydande tillväxt den senaste tiden och får nu en större möjlighet till fler och mer omfattande jobb. I likhet med Fiskarheden vill vi värna det lokala – med kundnöjdhet i fokus och vi ser även fram emot fler kollegor, säger Johan Eriksson, VD på LimaJohan AB.

För mer information kontakta:
Magnus Larsson, Fiskarheden 076-832 92 36, magnus.larsson@fiskarheden.se
Jon Hansson, Grefs 070-18 45 487, jon@grefs.se
Johan Eriksson, LimaJohan AB 070-311 28 08, johan@limajohan.se

Datum: 2023-02-09
Kategori: Koncern, Startsida