Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Fiskarheden bygger 76 laddstolpar – till att börja med

Fiskarheden gör en strategisk framtidssatsning och bygger 76 laddpunkter för anställda och besökare. Det kommer bidra positivt till Fiskarheden som arbetsgivare i takt med att antalet elbilar fortsätter öka och efterfrågan på elbilsladdning ökar.

-Samhället elektrifieras och våra anställda kommer i allt större utsträckning köra elbil och vi vill underlätta för dem att välja en miljövänlig bil. Arbetsgivare som vill skapa attraktiva arbetsplatser kommer behöva kunna erbjuda laddmöjligheter framåt, säger Karl Lundevall, teknisk chef vid Fiskarhedens Trävaru AB.

Nu bygger man upp en egen laddinfrastruktur vid sågverket med 76 laddplatser med dubbla uttag. Framåt kan det bli fråga om ännu fler. Man har dessutom planer på ytterligare 70 laddplatser lite senare. Varje station är utrustad med både eluttag och intelligent styrning av motorvärmaruttag. Projektet medfinansieras av Europeiska Unionen – NextGenerationEU och genomförs med hjälp av företaget E-Mobility inom Soltechkoncernen.

– Den här ordern har varit ett stort projekt för oss och vi är tacksamma för förtroendet och för ett gott samarbete. Fiskarheden gör en strategisk framtidssatsning och kan nu erbjuda säkra och effektiva laddstolpar för anställda och besökare, säger Martin Götesson, vd på E-Mobility.

Karl Lundevall, teknisk chef vid Fiskarhedens Trävaru AB
Datum: 2022-10-27
Kategori: Fiskarhedens Trävaru, Startsida