Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Fiskarheden tar täten inom privata 5G

Fiskarhedens Trävaru AB kommer tillsammans med Radtonics bygga ett av landets första privata 5G-nät. Sågverket blir därmed ett av Europas fem mest digitaliserade sågverk med möjlighet till ännu mer effektiv och hållbar produktion samt ökad säkerhet vid arbetsplatsen.

Fiskarheden, som är ett av Sveriges modernaste och största privata sågverk, och utmanaren inom 5G på företagsmarknaden, Radtonics, har ingått avtal för 5G-utbyggnad vid Fiskarhedens anläggning i Transtrand, Dalarna. 

Vi på Fiskarheden ska vara ledande inom digitalisering

Fiskarheden blir därmed ett av de första företagen som drar nytta av avregleringen av marknaden för privata 5G-nät från början av 2022, och bygger eget nät.

-Vi ska vara ledande inom digitalisering. Genom att ta steget att implementera ett 5G-nät, och med partnerskapet med Radtonics ser vi fram emot de lösningar vi kan skapa. Vi har tidigare arbetat med andra lösningar men nu är tiden mogen för ett privat 5G-nätverk som grund för vårt industriella företagsnätverk, säger Sven Erik Andersson, CIO vid Fiskarhedens Trävaru AB.

-Vi är mycket stolta över att bli utvalda av Fiskarheden för att designa och bygga deras privata 5G-nätverk, säger Patric Lind, VD och medgrundare av Radtonics. ”Den unika lösning vi kommer att leverera, med integrationen av 5G-radio, är inriktad på industriella nätverk. Mot bakgrund av att det nu är möjligt att bygga privata 5G-nät även i Sverige ser vi ett liknande behov från många företag på den svenska marknaden”, fortsätter Patric Lind.

Privata 5G-nätverk är en starkt växande marknad i hela världen och som i grunden förändrar möjligheterna för företag att införa industriella applikationer baserade på 5G-teknik.

Datum: 2022-10-12
Kategori: Fiskarhedens Trävaru