Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Ett rejält lyft för Lima

En större Coop-butik, ny pizzeria och sex nya lägenheter. Så ser planen för upprustningen av Lima centrum ut.

”Den första maj köpte vi byggnaden som inrymmer Lima handel”, berättar Louise Larsson, ansvarig för Fiskarhedens fastighetsbolag. ”Här finns sedan tidigare en butik och byggnaden är dessutom förberedd för en pizzeria och sex nya lägenheter. Vi har redan slutit avtal med Coop Mitt som kommer att etablera en betydligt större butik än den som nu finns i Limedsforsen.”

Vi kommer att ge hela området, inte bara butikslokalen, en ny look

Lokalen, som nu byggs om invändigt, kommer även att rustas utvändigt.

”Vi kommer att ge hela området, inte bara butikslokalen, en ny look”, fortsätter Louise. ”När vi nu slutit avtal med Coop Mitt satsar vi lite extra på utemiljön, bland annat runt tankstationen, och bygger nya parkeringsplatser. Målet är att butiken ska kunna öppna under vintern och vi har även hittat en entreprenör som vill driva pizzeria.”Louise Larsson ser återställningen av Lima centrum som ett lyft för hela kommunen.

”Lima är fantastiskt och har ett bra läge nära Sälens skidanläggningar, skola, fritidsaktiviteter och har goda förutsättningar för ett rikt friluftsliv. De nya hyresrätterna vi färdigställer blir ett bra tillskott till den bostadsbrist som nu råder.”

”På en liten ort behövs det lokala aktörer som vågar satsa. I det här fallet ser vi oss själva som en möjliggörare som banar väg för andra att etablera sig och utveckla sina verksamheter. Att använda en redan befintlig byggnad som vi gör i det här fallet är dessutom hållbart, även om det kommer att krävas en större insats för att allt ska falla på plats”, avslutar Louise Larsson.

Datum: 2022-09-16
Kategori: Fiskarheden Fastigheter