Fortsätt till huvudinnehållet
Logo

Nätverkstekniker

Fiskarheden – nytänkande med ansvar för en hållbar framtid

Fiskarhedenkoncernen innehåller förutom sågverk ett fastighetsbolag, komponent- och fönsterfabriker samt ett entreprenadbolag. Sågverket, som är ett av Sveriges största och modernaste privatägda sågverk och ligger ett stenkast från Vasaloppsstarten i Transtrand i Dalarna, utgör tillsammans med Skogsavdelningen Fiskarhedens Trävaru AB.

Med ca 160 anställda är Fiskarheden det största industriföretaget i Malung- Sälens kommun. Varje år produceras mer än 380 000 kubikmeter furu- och granvirke och över 80% av produktionen har köpare utanför Sveriges gränser. Hållbarhet genom hela produktionskedjan är mycket viktigt och Fiskarhedens Trävaru AB är både spårbarhets– och skogsbrukscertifierat. Grundpelarna i företagskulturen är inkluderande, gemensamt och hållbart.

Allmänt om IT på Fiskarheden

Fiskarhedens sågverk är ett av Europas ledande inom It-teknik och ligger långt fram i samarbete med utvecklare och forskning inom sågverksindustrin. Vår IT-driftmiljö är ett hyperkonvergerat HPE Simplivity cluster, där vi idag driftar ~100 servrar med allt från standard Microsoft- till flertal olika Linuxmiljöer. Vårt nätverk består av ett 10-tal huvudnoder med redundanta 10-25Gb fiberlänkar. Vi har högt fokus på tillgänglighet och säkerhet, där vi kontinuerligt övervakar kritiska funktioner. IT-avdelningen stöttar hela Fiskarhedens koncern gällande underhåll, drift och support.

Vi tar tidigt till oss ny teknik och arbetar idag med 5G och AI i olika former. Som anställd på IT ser vi gärna att du specialiserar dig inom något/några områden, men även att du är med i vår dagliga drift och underhåll. Samarbete inom IT är viktigt då vi internt hjälper och avlastar varandra i vardagliga sysslor. Du har goda kunskaper i engelska gällande tal och skrift, då vi kontinuerligt arbetar med internationella partners. Samtliga tjänster hos Fiskarhedens IT-avdelning kräver körkort då resor förekommer kontinuerligt.

Vi söker en Nätverkstekniker till vår IT avdelning!
Om tjänsten

Som nätverkstekniker på IT-avdelningen underhåller och planerar du vårt externa och interna nätverket. Du kommer göra felsökningar och felanmälningar både med och mot våra kunder och leverantörer där du är den ansvarige att se till så att mottagaren får all information de behöver, statusuppdateringar, rapporterar vid klart samt därmed sköter alla inkommande samtal och kommunikationen med motparten. Du kommer arbeta med allt från incidenthantering, felsökning, kundsupport av Networking WAN tjänster (IP-VPN, E-VPN, Internet, mf) och har därmed en varierande vardag beroende på händelser.

I rollen krävs det att du har en hög lösningsgrad och kan se lösningar trots svåra ärenden. Du kommer vara den som hanterar kundeskalationer där du leder och konfigurera beställningar från våra tjänster. att kravställa och samverka i utvecklingen av våra stödsystem och tjänsteportföljer blir också en del i arbetet.

Din profil

Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper och några års erfarenhet inom nätverk och kommunikation. Som nätverkstekniker förväntar vi oss att du har kunskap om Routing, BGP, TCPIP, VLAN och STP/MSTP.

För att klara rollen tror vi att du har lätt för att samarbeta och enkelt kan sätta dig in i kundens eller leverantörens situation och problem. Med en enkel kommunikation kan du guida motparten mot bästa tänkbara lösning för båda parter. Vi tror att det är en fördel om du är noggrann, strukturerad och fokuserad i ditt arbete.

Som nätverkstekniker har du möjlighet att arbeta hemifrån 2-3 dgr / vecka.

Tillträde sker efter överenskommelse och tjänsten är en tillsvidare anställning.

Sista ansökningsdatum  2023-03-25