Peter Jonsson, virkesköpare på Fiskarheden och Torbjörn Persson, kontaktperson i föreningen i Ambjörby, står redo utanför mataffären med en packad matkasse och fotboll.

I Nordvärmland kan man få hjälp med det mesta vid servicepunkten i Ambjörby som drivs av fotbollsföreningen Nordvärmlands FF. Här finns förutom affär även restaurang och café. Sedan långt innan Corona har det ordnats med hemkörning av varor från mataffären till kunder från Vitsand i väst till Brattmon i nordöst. Om man hellre handlar själv hämtas kunden, körs till affären och sedan hem igen.

Fiskarheden hjälper varje år till med resurser och är på så sätt delaktig i den lokala ideella föreningen i Ambjörby. Vår virkesköpare Peter Jonsson, bor i området och bidrar på många sätt i bygden genom bl a ett engagemang i föreningen. Han är parkeringsvakt vid matcher, har ordnat staket runt planen, krattar gräs, tar inträde och mera.

— Vi har i ett annat sammanhang gjort iordning en infopunkt mittemot affären där information om bygden ska förmedlas, berättar Peter.

Föreningen står på två ben: En näringsverksamhet med affär, restaurang och café samt fotbollsföreningen Nordvärmlands FF.  Fotbollsföreningen driver entreprenadverksamhet genom att spelarna i klubben klipper gräs, utför målningsarbete utomhus, röjer sly och skottar snö på uppdrag. Föreningen har förutom fotbollen andra aktiviteter som innebandy och pingis för barn och ungdomar varje vecka.  

Torbjörn Persson är kontaktperson och allt-i-allo:

— Det lokala engagemanget hos föreningen är viktigt för bygden och ger många en tro på framtiden, även långt ut på landsbygden, menar Torbjörn.