Sedan i september jobbar Niklas Friberg som virkesköpare hos oss på Fiskarheden. Niklas är född och uppväxt i byn Åberga norr om Orsa, där han bor än i dag med sin sambo och dotter. När han inte jobbar tycker han om att umgås med familjen, odla i växthuset och jaga, främst småvilt.

– Även om jag jobbar med skog är det på ett annat sätt när jag är ute på fritiden. Då är det är avkoppling, säger Niklas.

Niklas har en bred skoglig erfarenhet och har tidigare jobbat med maskinkörning, plantering och röjning och som virkesköpare på ett annat bolag. I rollen som virkesköpare hjälper han kunderna med hela skogsinnehavet.

– Det är inte bara avverkning, utan jag ger råd och hjälper till med allt från plantering till röjning och gallring. Allt för att optimera kundernas skogar. Jag får höra mycket bakgrundshistoria och det är roligt. Skogen kan ha gått i arv i generationer och många gör bara en skogsaffär i hela sitt liv med tanke på att sko-gen har så lång omloppstid. Då är det viktigt att det blir bra.

Niklas utgår från kontoret i Furudal. Där förstärker han vårt erfarna team i Mora som består av Jerker Hansson, Hans-Göran Laggar och Hans Karlsson.
Har du frågor om ditt skogsinnehav? Då är du välkommen att kontakta oss!