Vi stöttar lokala föreningar i flera kommuner och län där vi verkar. Det är bland annat fotbollsklubbar, skidklubbar och ishockeyklubbar men också andra föreningar med lokal anknytning. Vårt engagemang är äkta och på riktigt och Fiskarheden har lokal förankring med både ägare och många anställda i området.

Vi har satt upp kriterier för vårt engagemang som att föreningen eller klubben ska dela Fiskarhedens värdegrund och verka utifrån ett mångfalds- och jämlikhetsperspektiv där kön, ursprung eller läggning värderas lika.

Man lär sig tidigt respekt för djur, tränas i ledarskap och social förmåga

Två bra exempel är ridklubbarna i Malung-Sälen och Älvdalen. Ridklubbarna är mötesplatser där barn och ungdomar kan utvecklas i samklang med djur och natur. Trots att ridklubbarna ständigt jobbar med ekonomiska utmaningar bedrivs en omfattande verksamhet med bl a ridskolor, läger, tävlingar och handikappridning med stort engagemang och starkt driv. Man lär sig tidigt respekt för djur, tränas i ledarskap och social förmåga. Ryttarna erbjuds även individuella spetsutbildningar med hjälp av specialister.

Ridklubben har aktiva ungdomssektioner där unga tränas i att arrangera och leda olika typer av aktiviteter, t ex ponnyridning, hopptävlingar, spökvandringar och käpphästtävlingar. Ibland gör man även instruktionsfilmer, se exempel på Fiskarhedens facebooksida https://www.facebook.com/FiskarhedensTravaruAb

Ponnyridning vid Malung-Sälens Ridklubb