Förändringens vindar blåser över Sälen Timber. Inte nog med att företaget byter namn till Fiskarhedens Komponenter. Även maskinparken och personalen genomgår en uppgradering.

Det var i november i fjol som Fiskarheden tog över som helägare till Sälen Timber. Företaget kapar, klyver, hyvlar och borrar sågverkets virke för tillverkning av möbelkomponenter som sängstommar och sängstag till kunder i Sverige, Tjeckien, Slovakien, Polen och Danmark mm.

Den går mer än dubbelt så fort som den gamla och är dessutom driftsäkrare

Sedan Fiskarhedens övertagande har det hänt mycket. Personalen har utbildats och det har investerats i ett antal stora nya maskiner, bl a ny borr, en robot och en hyvel. Den nya hyveln har precis tagits i drift.

-Den går mer än dubbelt så fort som den gamla och är dessutom driftsäkrare, säger hyvelmästare Jörgen Eriksson som tycker det är roligare att gå till jobbet nu när det satsas på företaget.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5495-1024x768.jpg
Hyvelmästare Jörgen Eriksson är nöjd med nya hyveln, som kommer öka produktiviteten markant.
Elin Zetterström och Henrik Granlund kontrollerar en av de nya maskinerna

-Roboten transporterar det kluvna och hyvlade virket till borren, och tar därmed bort det enformiga och monotona jobbet, berättar Elin Zetterström, som anställdes under våren.

Roboten tar bort det enformiga och monotona jobbet.

.

Trivseln är större och frånvaron lägre

Vd Claes Granlund berättar att energin på företaget ökat markant. Man har mer att göra och framtidstron är större, säger han.

Tack vare den nya borren kan man numer borra virket själv.

-Trivseln är större och frånvaron lägre. Vi har anställt flera nya och det förväntade resultatet är högre kvalitet, ökad produktion och bättre ekonomi. Det är jättekul och vi är taggade. Det gäller att passa på att njuta, avslutar Claes.

Här kan du läsa mer om när Fiskarheden förvärvade Sälen Timber.