Hunden Hälga får hänga med när husse David Ankarsund gallrar. David arbetar på Krilles Skog AB, underentreprenör till Fiskarheden. Företaget har precis investerat i en ny skördare, en Komatsu 931.

– För skogsägaren innebär det en möjlighet till billigare avverkningar, eftersom samma maskin kan användas både till slutavverkning och gallring. Dessutom minskar transporterna vilket är positivt för miljön, förklarar Kristian Olsson.

Från i höstas har skogsägarna i området mellan Munkfors och Stöllet fått bekanta sig med ett nytt ansikte. Pär Johnsson från Ekshärad är ny virkesköpare i området. Han har en gedigen erfarenhet av skogsbruk och gillar att jaga älg och småvilt på fritiden. Med ny virkesinköpare och skördare ökar vi takten i hela Nordvärmland. Och visst känns det tryggt med hunden Hälga vid spakarna?

Vill du komma i kontakt med vår nya virkesköpare Pär Johnsson? Ring 072-222 62 51 eller mejla par.johnsson@fiskarheden.se så berättar han vad vi kan göra för dig och din skog.

Bild, från vänster; Pär Johnsson från Fiskarheden, Kristian Olsson och David Ankarsund, från Krilles Skog AB i Sysslebäck. Hunden Hälga vid spakarna.