Meny Stäng Sök Stäng

Många fördelar men också ett ansvar

Att äga skog är en långsiktig investering. För att få mesta möjliga avkastning av skogen är det viktigt att planera noga och investera i en god skogsskötsel. Det lönar sig den dagen det är dags för avverkning. Att vara skogsägare är inte svårt och det finns gott om hjälp att få.

Vi hjälper dig att bruka din skog så att både du och kommande generationer kan njuta av alla värden som skogen kan ge.  

Vi förstår dig som skogsägare

Fiskarheden har jobbat med trävaror sedan 1923. Hos oss finns hela värdekedjan, från plantering och skogsvård till slutavverkning, virkeshantering och försäljning. Det gör att vi kan finnas med hela vägen och hjälpa dig att få ut det mesta av din skog.

Våra virkesköpare är kunniga och har god lokalkännedom. Vid skötsel och avverkning anlitar vi entreprenörer som jobbar miljövänligt och är certifierade enligt PEFC-standard.

Den dag det är dags för avverkning hjälper vårt moderna sågverk till att optimera värdet av varje stock.

Så här ser virkets produktionskedja ut

Vi köper in alla sortiment och träslag, från grot till virke i alla kvalitetsklasser. När stockarna kommer till vår såg i Fiskarheden kvalitetsbedöms de och mäts i vår CT-log. Bedömningen ligger till grund för vad skogsägaren får betalt för sin skog.

Därefter barkas och sorteras stockarna efter grovlek. De går vidare till sågintaget, där de mäts i en digital mätram och sorteras ut i fyra olika grupper som sågas. Efter sågningen sker en råsortering och torkning. Sedan kvalitetssorteras allt virke individuellt i justerverket och kapas efter kundens önskemål. Restprodukter blir till spån, flis och pellets.

Virket transporteras bl a med tåg på nya Västerdalsbanan och lastbil till någon av Sveriges hamnar, i väntan på transport med båt ut i världen.

Timmers värdekedja från skog till virke
Kontakta oss

Hitta din närmaste skogsrådgivare