För att möta efterfrågan på bostäder i fjällen har vi nu satt spaden i marken och inlett bygget av bostadsrättsföreningen Tranantorget i Kläppen. Det är ett samarbete mellan Fiskarhedens Fastigheter och Kläppen Ski Resort, som båda vill expandera och är måna om en långsiktig utveckling i Malung-Sälens kommun.

– Kläppen är en fantastisk anläggning som också har ett stort hjärta för det lokala. Vår kunskap och erfarenhet kompletterar varandra, och att driva projektet tillsammans är både kul och gör oss till trygga, starka partners, säger Magnus Larsson, VD på Fiskarhedens Trävaru.

Kläppen är en fantastisk anläggning som också har ett stort hjärta för det lokala

–Ett attraktivt boende i direkt anslutning till våra skidbackar och gondolen är precis vad gästerna efterfrågar, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort. Vi är två starka familjeföretag som drivs av utveckling. Genom samarbetet med Fiskarhedens Fastigheter kan vi bättre möta den stora efterfrågan på bostäder.

Projektet består av 47 bostadsrätter på bästa läge intill Hotell Kurbits vid Tranantorget centralt i Kläppens skidanläggning med ski-in/ski-out alldeles intill knuten. Lägenheterna har en rymlig och öppen planlösning.

– Det ska vara ett smidigt och enkelt ägande både för den som ser det som en investering och vill hyra ut, alternativt nyttja bostaden själv, berättar Gustav Eriksson. Redan nästa år beräknas byggnaderna stå klara för att välkomna julgäster i Kläppen.

De nya bostadsrätterna planeras vara klara i slutet av nästa år.